ilmalampokunkku

Ilmalämpöpumppujen huolto

Huollamme ilmalämpöpumput uudenmaan alueella

Ilmalämpö Kunkku on myös Turvallisuus- ja Kemikaaliviraston hyväksymä, mikä tarkoittaa että kauttamme saat ensiluokkaisen luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua.

Ilmalämpöpumppujen huoltopalvelu

Huollamme ilmalämpöpumput kotitalouksille ja yrityksille. Huoltopalvelut suorittavat ilmalämpöpumppujen asentajat, joilla on turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) hyväksyntä. Luotettavien ammattilaisten toimesta tehdyllä huoltotoimilla varmistat, että työt tehdään ammattitaidolla, huolellisesti ja laadukkaasti. Ilmalämpöpumppu kannattaa huollattaa ammattilaisen toimesta 2-4 vuoden välein, näin varmistetaan ilmalämpöpumpun toimintavarmuus, sekä tehokas ja taloudellinen käyttö.

Milloin ilmalämpöpumpun huoltopalvelu tulisi tilata?

Hinnasto

Huoltohinnastot ovat voimassa alle 3,5kW laitteille

Ilmalämpöpumpun vuosihuolto + järjestelmän pesu 369€

Ilmalämpöpumpun pesuhuoltoon sisältyy:

Vuosihuolto alk. 279€

Huolto järjestelmälle jossa on yksi sisä- ja ulkoyksikkö.

Vuosihuollon hintaan sisältyvät matkakulut ja matka-aika pääkaupunkiseudulla, pk-seudun ulkopuoli, sekä saaristokohteet sopimuksen mukaisesti.

Mahdolliset lisätyöt

Mikäli laitteistossa havaitaan korjaamista edellyttäviä vikoja, laitteistoon halutaan laajempia huoltotoimia, tai järjestelmään on tarvetta lisätä kylmäainetta, niin ne on mahdollista tilata huollon yhteydessä lisätöinä. Mahdolliset lisätyöt tilataan asentajalta ja tehdyt lisätyöt veloitetaan huoltolaskun yhteydessä.

Omatoimisesti tehtävät huoltotyöt

Ammattilaisen tekemän huollon lisäksi ilmalämpöpumppua tulee huoltaa omatoimisesti säännöllisin väliajoin. Ilmalämpöpumpun sisäyksikön karkeasuodatin tulisi puhdistaa vähintään kuukausittain. Suodattimen voi puhdistaa imuroimalla, tai jos imurointi ei riitä, niin pesemällä vesihanan alla. Suodatin tulee asentaa paikoilleen, vasta sen kuivumisen jälkeen. Ulkoyksikön osalta tulisi huolehtia laitteen puhtaanapidosta ja siitä, että laitteen sisällä olevaan propelliin ei kulkeudu lehtiä, risuja, tai muuta roskaa. Puhtaanapitoa helpottaa ulkoyksikön suojakotelo. Suojakotelon tulee mahdollistaa riittävä ilmankierto ja olla käyttötarkoitukseen soveltuva. Myös lumen ja jään vaikutukset tulee huomioida riittävällä puhdistuksella.

Ilmalämpöpumpun huoltopalvelun kotitalousvähennys

Ilmalämpöpumpun huolto, sekä mahdolliset lisätyöt kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja sitä voi saada enintään 2250 EUR vuodessa. Vähennys on 40% arvonlisäverollisesta työn osuudesta ja vähennys suoritetaan ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen verosta. Omavastuun osuus kotitalousvähennyksessä on 100 EUR (v. 2020).

Yhteydenottolomake